Dykk
Utrolig rask til å dykke, uten forvarsel - selvfølgelig
Bildet inngår i albumet Østensjøvannet -
Utstyr
  • Canon 20D
  • Sigma 70-300 mm 1:4-5,6
  • Brennvidde170mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • AnnetISO 100 RAW
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger663
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_187320} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Steinulf L.
Fint med føttene som er skarpe opp mot resten av kroppen i bevegelse. Bra dette.
Robin J.
Fin ''fart'' i dette bilde. Et lavere standpunkt hadde kanskje vært å foretrekke men man velger ikke alltid.
Mvh RJ
Kjell Sigurd S.
Har selv tatt utallige eksponeringer for å få det perfekte dykk, ikke lett. Synes du har lykkes ganske bra her. Kamerastandpunktet får frem føtene, frasparket og hodets vei ned i vannet på en fin måte. Jeg synes derfor det fungerer vel så godt som dykk i profil. Fargen på vannet er kanskje ikke den flotteste. Klarer ikke helt å artsbestemme denne, er det en kvinand (hunn)? Blir litt forvirret over den hvite kransen på halsen. Bra fanget :-)

Kjell S
John S.
Kvinand (hun) er veldig rask når de dykker. De gir lite eller ingen forvarsel før de dykker. Det eneste man kan følge med på er at når de er i dykker ''modus'' så dykker de ofte. Hvis man følger med på mange dykk så kan man kanskje finne et mønster i hvor lenge det går mellom hvert dykk - kanskje.

Kvinanda bruker ca 1/2 sekunf fra ingen reaksjon til helt neddykket. Ergo så må man begynne å fotografere før den dykker. Men selvfølgelig så kan man ikke begynne for tidlig heller, for da er bufferet i kameraet fult når den dykker. For å si det slik, så har jeg også prøvd mange ganger.

Selv om jeg ikke innrømmer det åpent, så er det nok litt flaks at bilde ble slik det ble.

RB - Et lavere standpunkt var ikke mulig å få til. Jeg satt på en lav brygge, råken i isen var mindre enn en meter bred. Et lavere standpunkt hadde neppe gitt de elementene som KSS påpeker.
Kjell Sigurd S.
Ja, hun er vel fortsatt med 1 og ikke 2 n'er.... Jeg har to par kvinender tilgjengelig 5 min fra huset (+div. andre arter) for tiden og jobber med dykkbilder. Nå er imidlertid råkene begynt å bli litt vel store så det er vanskeligere å komme tett innpå.

Kjell S
Tim Ø.
Kan levende forstille meg at det ligger mange eksponeringer bak denne fulltrefferen. Resultatet er artig og interesant.
KSS er inne på at vannet er litt grumsete. For moro skyld lekte jeg meg litt med Levels og Curves i CS. Etter mitt syn kan du med fordel klippe litt i bånn, uten at det går ut over detaljer i skyggepartiene. Vannet får en dypere farge da.

Men grums eller ikke, et rasende artig bilde. Skulle ønske det var jeg som hadde tatt det.

Mvh Tim
Geir Arne M.
Fulltreffer.

Fine linjer og dramatikk.

mvh
geir
Ann F.
Det ble nå i alle fall et tøft resultat, linjer i bevegelse og fint vann.

Ellers kan jeg skrive under på vanskelighetsgraden ved dykkende kvinender (og andre dykkfugler, også).
Du verden, hvor mange ''fine'' bilder jeg har av en vannflate med krusninger etter et dykk . . .
:-D

Mvh Ann
Gro K.
Hei John.
Nå begynte jeg jamen å lure. Har du rappa bildet mitt ? Jeg har et nesten identisk bilde,samme uskarphet, samme utsnitt, nesten samme vinkel (du satt litt bortenfor meg). Det er garantert samme fugl i samme dykk. Hodet er kommet noen millimeter lenger ned i mitt dias.. Du har brukt 1/100 sek. og jeg trodde jeg opererte med 1/60 sek., men det er ikke sikkert, siden jeg brukte blenderprioritering. Skryter jeg av ditt bilde nå, så gir jeg ros til mitt eget i samme slengen. Men det skal innrømmes at ditt er hakket bedre. Du har fått med den hvite halsringen, og vannspruten rundt hodet står litt mere til værs.
Dette må være en synkronisering som nesten ikke skulle være mulig.Godt gjort av oss.
Hilsen Gro.
Carsten A.
Skikkelig bra dette, enda litt tidligere (noen brøkdeler av et sekund) hadde nok hevet bildet enda høyere, men denne lukkertiden gir fint inntrykk av farten dette skjer med. Det er nødvendig å fornemme de første dykktegn for å treffe så bra som dette, og hos kvinand skal man følge enormt nøye med for åoppdage slike tegn - og så skal man samtidig reagere like raskt som fuglen - som sannelig er rask nok.

MVH CA
John S.
Ja Gro, det kan godt hende at det er samme dykket vi har fotografert. Tror vi satt ved siden av hverandre den dagen, Onsdag 19. April. Det var den dagen vi serverte pølsebrød. Men at det ble 1/100 sek var nok litt tilfeldig, men jeg var bevist på å prøve med en lukkertid som gav litt bevegelse.

Carsten. Det er riktig som du skriver at man må begynne å fotografere når man aner at dykket kommer. Jeg fikk tre bilder i denne serien. Et hvor den ligger rolig, dette bildet og et med stjerten på. Med 20D så får man ikke flere bilder på så kort tid. Med 1D Mark II hadde det blitt et par bilder til i dette dykket.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu