''Rødnebbterne''
Et spedt forsøk på et bilde av rødnebbterne i flukt. Ikke helt fornøyd, men skal prøve igjen.
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
Utstyr
  • Fuji S1 pro
  • Nikon AF 300/2,8 ED-IF
  • Brennvidde420mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetStativ med panhode, tele og konverter, vann til knærne og tålmodighet.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger279
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_51592} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Ann F.

Elegant vingestrekk, liker måten den øverste tuppen av vingen er litt uskarp og på en måte forsvinner inn i bakgrunnen.
Mvh Ann
Jan W.

Gratulerer med bra fangst og flott bilde!

Vakre og elegante fugler som er en fryd for øyet.

mvh Jan
Finn Arne M.

Herlig driv, flott bakgrunn og komposisjon.
mvh.
Finn Arne
Anne-Cecilie Wendelborg H.

Vakkert :-)
Andre K.

Terner i fart er ikke lett aa faa til. Synes du har et bra bilde her. Ryddig bakgrunn og god eksponering. S1 er jo ikke det raskeste paa fokusering heller. Hvis vann til knaerene maa til saa viser det interesse. God taalmodighet er viktig og.
Carsten A.

Bra, men ikke helt vellykket. Men en slik brennvidde og så bra åpningsforhold skjønner jeg ikke riktig hvorfor du bruker stativ.

Litt vel smått, og kan se ut som det er endel overskarpet. Men forstyrrelsene rundt nebbet kan vel dessuten også ha andre årsaker (opptak i JPEG?).
MVH CA
Svein B.

Takk for kommentarer alle sammen.

CA: Er som sagt ikke helt fornøyd selv heller. Grunnen til å bruke stativ, var mye fordi fotograferingen ble konsentrert mot ternene når de stiller i luften, og står helt i ro, men også like mye pga ventingen mellom opptakene. Ganske dunkelt lys, og overskyet vær den dagen, håpet jeg ville gi jevne eksponeringer av den lyse fuglen. Men på det stedet de holdt til, fikk jeg mer motlys enn medlys. Dette har nok bidratt til de lyse kantene på nebbet, i tillegg til at opptakene er gjort i JPG-format som du sier. Føler jeg kom bare 80 % i mål med ternefotograferingen her, og må nok prøve å få de på litt kortere avstand etterhvert, og heller droppe konverteren. Men artig er det i allefall, og en nytelse å betrakte disse grasiøse fuglene i aksjon.

mvh
Svein B
Carsten A.

SB: Min personlige erfaring er at jeg får langt fler brukbare opptak av flygende fugl med frihåndsopptak. En 300/2.8 er ganske tung, for å avlaste armer/skuldre mellom opptakene bruker jeg ettbensstativ. Og det blir etter min erfaring atskillig enklere å få gode fluktbilder uten konverter, noe som gjerne gjør AF/følgefokus mer eller mindre treg uansett kameratype.

Ellers er jeg hjertelig enig i din vurdering av terner. Selv har jeg ikke hatt noen tilgang på rødnebbterne, men makrellterna er jo forsåvidt akkurat like elegant og grasiøs i flukten. Min personlig favoritt-fugl!
MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu