Hoppende glad krabat
I Norge har vi ca 540 arter av edderkopper. Den som er avbildet her er en sebraedderkopp. I motsettning til mange av de andre som spinner nett, så angriper denne middagen med et hurtig hopp. Det er ikke store krabaten og jeg hadde endel utrordringer da jeg forsøkte meg på denne. Lyktes jeg, tja,
Utstyr
  • Nikon D100
  • Sigma 105mm macro
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/350s
  • Nei
  • AnnetStativ, og mender av kaffe. Bevegelsene til krabaten var så raske at jeg nesten ikke kunne registrere bevegelsen, men den hadde flyttet seg .
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger315
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_53108} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Fredrik L.

Uhuu.. Jeg som ikke er fan av insekter. Veldig skarpt og flott bilde. 540 arter av edderkopper, sier du? Tror jeg må ordne soverommet mitt lufttett, gitt... ;)

Bildet er en demonstrasjon av at tålmodighet lønner seg. :)

\\Fredrik
Christian H.

Kult bilde. Er det orginal-utsnitt? Skjønner egentlig ikke hvordan det er mulig å ta slike bilder - med det antall mellomringer osv som må benyttes, så slipper det jo så lite lys gjennom, og de er jo ikke akkurat stille..... Er det tatt i fangenskap?
Nils B.

Bildet er beskåret noe, men det er ikke snakk om mye. Fangenskap, nei så absolutt ikke, isåfall hadde jeg understrektet dette i tittelen. Mellomringer er heller ikke benyttet, men det kan hjelpe med medbrakte reflektorer som settes på en gunstig måte, slik at vi får bra med lys.
nbh
Øyvind K.

Du er flink med nærbilder, Nils.
Dette er likevel ikke ditt beste. Fint som dokumentasjon på jakten, men det blir litt mye ''armer og bein'' som forstyrrer komposisjonen.

-Øyvind
Jostein M.

Joda Nils du er flink med dette. Bra skarphet som vanlig men skull ønske at bilde var noe ''renere''. Som ØK sier blir det mye armer og bein. Men skulle denne avbildes pg prsenteres så hadde det vel blitt umulig uten armer og bein hehe:-)
Mvh
Jostein
Jóhann Á.

Hei Nils!
Syns det er et kjempebilde. Fint lys og skarphet som er der den skal. De resterende ben er jo grei der de er. Var ikke klar over at vi hadde så mange typer edderkopper her i landet! :o(
Frank W. G.

Ok bilde. Litt for fortyrrende flater som gjør sitt til at hovedmotivet ikke sitter helt som det skal i mine øyne.
Det hadde kanskje hjulpet med en noe høyre blender.

Frank
Stig S.

Synes du lykkes bra, din beskrivelse tatt i betraktning. Linjen i fokus er fin, feltet foran som er ute av fokus blir litt stort og distraherende. Mye armer og bein, som det sies, men det er jo det som dokumenteres her, alternativet ville være å vente til der ikke var noe bytte, men det ville gjort det hele kjedeligere.

Er selv ikke så glad i stein som bakgrunn for macro - blir litt kaldt og livløst. Synes likevel du når bra frem her!

--stig--
Espen Stranger S.

Du lyktes til og med ganske bra, synes jeg. Skarphet, farger/lys og komp er helt ok!
Per R. G.

enig at dette er et flott bilde
Ketil K.

Synes dette er veldig bra! Du har fått den lille edderkoppen fra riktig vinkel og ser både øyne og behåring av bena - det er jo nesten blikkontakt her!
Arild S.

Enig med Kjetil - du har fått med mye innefor et akseptabelt skarphetsområde som gjør bildet høyst severdig, men det går ut over resultatet bildemessig når den uskarpe flaten i forkant blir såpass dominerende. Syns derfor at du har gjort et bra kompromiss.

Arild
Geir Arne M.

Flott bilde, men mye armer og bein å holde orden på. Jeg antar at sølvpapiret ditt var en god hjelper. - og lommelykt ?

Flott skarphet - men skulle gjerne en annen farge på bakgrunnen. Går liksom for mye i det grå.

Tålmodighet - er en dyd.

mvh
geir
Nils B.

Joda, og takk for ærlige tilbakemeldinger. Når det gjelder bakgrunnen så hadde også jeg ønsket en annen. Men denne edderkoppens vanlige oppholdssted er på murer og blandt stein og fjell. Dette er nok også grunnen til gråfargen på krabaten. Når jeg holder på med denne typen opptak så kan jeg med neven på hjertet si at adrenalinet koker. Spennende når jeg kommer hjem for og se om jeg har lykkes. Denne gangen var intet unntak. Var klar over at tilbakemeldingene ville gå på bein og gråhet, men det er slik de lever.
nbh
Reidun G.

Dette synes jeg du har fanget meget bra Nils, mye bein - men slik er det nå en gang. Har du brukt reflektorer her ? - Det må du fortelle meg litt om please.
Reidun
Carsten A.

Bra, men er nok også enig med ØK.

Disse ikke-spinnende edderkoppene kalles ellers jaktedderkopper - men er ikke noe mer rovdyr en andre edderkopper.
MVH CA
Hans-Einar O.

Du må ha tålmodighet av en annen verden, og jeg ser jo at det lønner seg i det lange løp;-)
Og jeg kan tenke meg at spenningsnivået er rimelig høyt under ''jakten''.
Armer og bein er vel ikke til å unngå her, men jeg må si jeg er imponert over resultatet, som var utmerket i mine øyne.
mvh Hans
monica p.

Hvor mye jeg enn kunne ønsket det hadde jeg nok aldri kunnet tatt et slikt bilde, du er dyktig til dette Nils, og den tålmodigheta di kunne jeg tenkt meg litt av.
Utrolig bra.
Mvh Monica:o)
Tom E. F.

Nok en glimrende ''dokumentar!''
Edderkoppslekten er stor. Har du et av skapningen alene? Tror ikke jeg har sett denne før.
mvh Tom
Odd Helge O.

Utrolig bra. Dette føyer seg inn en laaaang rekke praktfulle macrobilder du har tatt. Stå på. Du er en inspirasjon for oss som prøver, men ikke får det til. Du beviser til stadighet at det går an.

Mvh Odd Helge
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu